• Посилання скопійовано

Нацбанк вніс зміни до Положення про визначення пов’язаних із банком осіб

Зміни внесено з метою уточнення дій Національного банку та банків України під час визначення особи пов’язаною з банком

 Нацбанк вніс зміни до Положення про визначення пов’язаних із банком осіб

Правління Національного банку України 24 вересня 2015 року прийняло постанову № 629 "Про внесення змін до Положення про визначення пов’язаних із банком осіб" (далі – Постанова № 629).

Ці зміни розроблено з метою уточнення дій Національного банку та банків України під час визначення особи пов’язаною з банком.

Так, наприклад, уточнено, що не вважаються пов’язаними з банком особами, зокрема органи державної влади України, суб’єкти, що належать до державної власності України.

Уточнено, що особа є пов’язаною з банком із моменту виникнення підстав для визначення такої особи пов’язаною з банком відповідно до вимог статті 52 Закону України "Про банки і банківську діяльність".

Крім того, встановлено, що Національний банк приймає рішення про визначення юридичної або фізичної особи пов’язаною з банком особою кожного разу, коли Національний банк виявляє підстави для цього.

При цьому, Національний банк має право вимагати від банку подання інформації та копій документів, потрібних Національному банку для прийняття рішень про визначення фізичних та юридичних осіб особами, пов’язаними з банком.

Постанова № 629 набирає чинності з дня, наступного за днем її офіційного опублікування.

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/Банки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Банки»