• Посилання скопійовано

НБУ пом’якшив вимоги до кредитних посередників банків

Національний банк за результатами опрацювання пропозицій банківської спільноти пом’якшив вимоги до кредитних посередників банків

НБУ  пом’якшив вимоги до кредитних посередників банків

Нацбанк за результатами опрацювання пропозицій банківської спільноти пом’якшив вимоги до кредитних посередників банків. А саме:

  • надав банкам можливість делегувати контроль за дотриманням працівниками кредитних посередників встановлених вимог (щодо наявності в таких працівників відповідної ділової репутації) не лише кредитним посередникам, які є юридичними особами, але й також кредитним посередникам, які є фізичними особами - підприємцями і мають в штаті найманих працівників;
  • уточнив у Положенні про встановлення вимог до кредитних посередників банків та їх діяльності у сфері споживчого кредитування обсяг інформації про кредитного посередника, яка підлягає розміщенню банком у вільному доступі на власній веб-сторінці у випадках, коли укладені між банком і кредитними посередниками посередницькі договори мають однаковий обсяг переданих банком завдань/повноважень.

Відповідні зміни затверджені постановою Правління НБУ від 08.08.2018 р. №91 «Про внесення змін до Положення про встановлення вимог до кредитних посередників банків та їх діяльності у сфері споживчого кредитування», яка набирає чинності 11.08.2018 року.

Цим документом вносяться зміни до Положення про встановлення вимог до кредитних посередників банків та їх діяльності у сфері споживчого кредитування, затвердженого постановою НБУ від 08.06.2017 р. №50.

***

Читайте також:

Усі новини на тему>> 

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/Банки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Банки»