• Посилання скопійовано

ГКЦПФР змінила правила торгівлі цінними паперами

Мін′юст зареєстрував рішення ГКЦПФР від 15.11.2011 р. №1638, яким затверджено нову редакцію Правил (умов) здійснення діяльності з торгівлі цінними паперами: брокерської діяльності, дилерської діяльності, андеррайтингу, управління цінними паперами.

Першою і найістотнішою відмінністю двох редакцій можна назвати той факт, що дія «нових» Правил поширюється на здійснення торговцями цінними паперами не лише операцій з цінними паперами, як це має місце на сьогодні, а й з іншими фінансовими інструментами (наприклад, форвардами, ф′ючерсами, свопами).

Істотних змін зазнала система внутрішнього обліку торговця. У «новій» редакції Правил чітко визначено, що таке внутрішній облік, названо складові системи внутрішнього обліку, встановлено вимоги до ведення журналу обліку договорів, разових замовлень, термінових операцій.

Зазнали змін також вимоги до договорів на брокерське обслуговування та разових замовлень до них.

Окрім цього, у новій редакції містяться норми щодо звітності торговця цінними паперами перед клієнтами, а саме: встановлено порядок, терміни і способи складання та надання торговцем звітів клієнтові.

Рішення набере чинності з дня офіційного опублікування.

 

Рубрика: Фінанси і банки/Валюта і цінні папери

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Валюта і цінні папери»