• Посилання скопійовано

НКЦПФР змінила порядок здійснення емісії облігацій та їх обігу

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку затвердила зміни до Положення про порядок здійснення емісії облігацій підприємств та їх обігу. Одразу два відповідні рішення «Про затвердження Змін до Положення про порядок здійснення емісії облігацій підприємств та їх обігу (щодо продовження строків обігу та погашення облігацій підприємств)» і «Про внесення змін до Положення про порядок здійснення емісії облігацій підприємств та їх обігу (щодо порядку визначення доходу за облігаціями)» були прийняті на черговому засіданні регулятора 6 березня 2012 року.

«Впроваджуючи дані новації, ми, перш за все, керувались потребами учасників ринку у нинішніх реаліях, — говорить про резолюції Комісії Алла Папаіка, Директор департаменту корпоративного управління та корпоративних фінансів НКЦПФР. — Мало того, ми вже погодили ці документи не тільки з учасниками ринку, а й з державними установами — Міністерством економічного розвитку і торгівлі України, Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Державним агентством земельних ресурсів України та сподіваємось, що найближчим часом вони наберуть чинності та стануть у пригоді ринку корпоративних облігацій».

Якщо говорити про внесення змін до Положення про порядок здійснення емісії облігацій підприємств та їх обігу (щодо порядку визначення доходу за облігаціями), то основні зміни полягають в тому, що емітент може визначити розмір відсоткового доходу за облігаціями, щодо яких прийнято рішення про відкрите (публічне) розміщення, під час розміщення, у межах, визначених рішенням про відкрите (публічне) розміщення та проспектом емісії облігацій. За словами пані Папаіки, ця норма дозволить емітентам більш ефективно залучати ресурси, оперативно змінюючи умови у відповідності до ринкової кон’юнктури. Таким чином, завдяки цій новації емітент отримує набагато більше гнучкості в залученні коштів.

Щодо змін до Положення про порядок здійснення емісії облігацій підприємств та їх обігу (щодо продовження строків обігу та погашення облігацій підприємств), то згідно з цим документом емітент облігацій має право протягом строку обігу паперів внести до проспекту емісії зміни щодо продовження строків обігу та погашення у разі викупу ним усього відповідного випуску (серії) або згоди на продовження таких строків усіх власників відповідного випуску (серії) облігацій. Тривалість періоду, на який можуть бути продовжені строки обігу та погашення облігацій підприємств, не може перевищувати тривалості періоду, визначеного проспектом емісії таких облігацій, а повторне продовження строків обігу та погашення облігацій підприємств не допускається.

Як зазначалося, обидва документи найближчим часом будуть направлені до Міністерства юстиції України з метою державної реєстрації.

 

Рубрика: Фінанси і банки/Валюта і цінні папери

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Валюта і цінні папери»