• Посилання скопійовано

НКЦПФР змінить Положення про функціонування фондових бірж

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) схвалила проект Положення про функціонування фондових бірж. Таке рішення було прийнято на черговому засіданні регулятора, що відбулося 10 квітня 2012 року.

«На сьогоднішній день основним документом, згідно з яким працюють біржі, є Положення про функціонування фондових бірж, затверджене комісією ще у 2006 році. Природно, що за цей час чимало змінилось у діяльності фондового ринку та потребах організаторів торгівлі. Враховуючи реалії, комісія планує внести чимало змін до нормативного акта. Ми отримали побажання від усіх зацікавлених бірж України, і всі вони були максимально враховані при розробці документа. Варто зазначити, що це комплексні зміни, які неодноразово обговорювалися з учасниками ринку, результатом чого і стало створення нормативного акта», — зауважив Олексій Тарасенко, член НКЦПФР.

Зокрема, зміни в документі прописують вимоги до лістингу цінних паперів іноземних емітентів, вимоги до електронної торгової системи. Також Положенням буде впроваджено поняття біржового фондового індексу.

«Особливу увагу в новому документі ми приділили питанням цінової нестабільності та маніпуляцій на ринку цінних паперів. Завдяки прийняттю цього регуляторного акта, сподіваюсь, нам вдасться зменшити ризики для інвесторів, що працюють на біржах», — додав пан Тарасенко.

Найближчим часом документ буде передано для погодження до профільних міністерств та відомств та розміщено на сайті комісії для отримання коментарів та побажань від учасників ринку та громадськості.

 

Рубрика: Фінанси і банки/Валюта і цінні папери

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Валюта і цінні папери»