• Посилання скопійовано

НКЦПФР запроваджує систему управління ризиками, пов’язаними з інвестуванням у недержавні ПФ

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) на черговому засіданні регулятора схвалила проект рішення «Про вимоги до особи, яка провадить діяльність з управління пенсійними активами, щодо дотримання внутрішніх правил та процедур оцінки і управління ризиками, пов’язаними з інвестуванням пенсійних активів».

«Важливість цього регуляторного акта полягає, насамперед, у запровадженні вимог до НПФ (недержавних пенсійних фондів) у розрізі дотримання ними внутрішніх правил і процедур оцінки та управління ризиками, пов’язаними з інвестуванням пенсійних активів. Основною новацією розробленого документа стане не тільки класифікація ризиків цих фондів, якої до сьогодні не існувало на ринку, але й необхідність створення ними власної системи управління ризиками, спрямованої на протидію цим ризикам та захист вкладів у НПФ, а також визначення відповідальної за даний напрям особи, надання інформації раді цього пенсійного фонду про можливі ризики тощо», — зазначила О. Симоненко, директор департаменту спільного інвестування та регулювання діяльності інституційних інвесторів НКЦПФР.

Планується, що прийняття Положення сприятиме підвищенню ефективності та прозорості діяльності НПФ, зниженню ризиків втрати та знецінення пенсійних активів, покращенню державного регулювання та контролю у цій сфері тощо.

«Варто наголосити, що цей сегмент ринку цілком готовий до впровадження системи управління ризиками на державному рівні, і ми зустріли цілковиту підтримку з боку представників недержавних пенсійних фондів», — додала О. Симоненко.

Наразі документ надіслано до профільних міністерств і відомств для погодження, після чого його буде допрацьовано з урахуванням побажань та рекомендацій, а також розміщено на офіційному сайті Комісії, де всі зацікавлені можуть з ним ознайомитися.

 

Рубрика: Фінанси і банки/Валюта і цінні папери

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Валюта і цінні папери»