• Посилання скопійовано

Нова редакція Правил розгляду справ про порушення вимог законодавства на ринку ЦП та застосування санкцій

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку затвердила нову редакцію Правил розгляду справ про порушення вимог законодавства на ринку цінних паперів та застосування санкцій. Відповідне рішення прийнято на плановому засіданні регулятора, що відбулося 16 жовтня 2012 року.

«Ключовим завданням нормативного акта є приведення процедури розгляду справ про правопорушення у відповідність до вимог законодавства України. До того ж нова редакція правил удосконалить захист прав інвесторів, а також забезпечить всебічний, повний та об’єктивний розгляд справ про порушення та прийняття законного рішення. Відтепер механізм регулювання правопорушень матиме чітку стратегію та відповідатиме нинішнім потребам, які є на ринку цінних паперів», — розповідає Наталія Герасименко, начальник управління правозастосування НКЦПФР.
Пані Герасименко наголошує, що документ безпосередньо визначає порядок та строки розгляду регулятором справ про правопорушення. Крім того, удосконаленні правила нададуть можливість НКЦПФР ефективніше виконувати завдання, покладені на неї відповідно до Закону України «Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні».
Варто зауважити, що актуалізовані правила розгляду справ розроблено у рамках загального вдосконалення системи правозастосування у Комісії, вони спрямовані на підвищення прозорості цього процесу та підвищення його ефективності загалом.
Документ прийнято з урахуванням усіх побажань учасників ринку, зацікавлених міністерств та відомств і скеровується для проходження обов’язкової процедури державної реєстрації до Міністерства юстиції України.
Це рішення набирає чинності з 1 січня 2013 року, але не раніше дня офіційного опублікування.

Джерело: Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку

Рубрика: Фінанси і банки/Валюта і цінні папери

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Валюта і цінні папери»