• Посилання скопійовано

Позики, кредити та допомоги у валюті також підлягають обов’язковому продажу

Лист НБУ від 14.06.2013 р. №29-113/6518-7094

Позики, кредити та допомоги у валюті також підлягають обов’язковому продажу

Нацбанк нагадав, що вимога щодо обов'язкового продажу надходжень в інвалюті на міжбанківському валютному ринку України поширюється на всі надходження із-за меж України в іноземній валюті 1-ї групи Класифікатора та в російських рублях на користь фізосіб (резидентів та нерезидентів) у сумі, що дорівнює або перевищує в еквіваленті 150 000 грн. за місяць.

Для цілей обов'язкового продажу під такими надходженнями розуміються будь-які перекази із-за меж України на користь фізосіб у сумі, що дорівнює або перевищує в еквіваленті 150 000 грн. за місяць, у тому числі:

- кошти за операціями іноземного інвестування в Україну, що надходять на поточні рахунки фізосіб - резидентів та інвестиційні рахунки іноземних інвесторів - фізосіб;

- кошти, переказані нерезидентами як кредит, позика, фінансова допомога;

- кошти, що надходять для розміщення на депозитних (вкладних) рахунках фізосіб.

Крім цього, роз'яснено, що якщо відповідно до укладених договорів з міжнародними платіжними системами уповноважені банки отримують комісійну винагороду в іноземній валюті за надані ним фінансові послуги, то такі надходження підлягають обов'язковому продажу на загальних підставах незалежно від порядку здійснення розрахунків за такими договорами.

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Фінанси і банки/Валюта і цінні папери

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Валюта і цінні папери»