• Посилання скопійовано

Спрощено порядок переміщення готівкової інвалюти фізособами через митний кордон України

Національний банк вніс зміни до Інструкції про переміщення готівки і банківських металів через митний кордон України

 Спрощено порядок переміщення готівкової інвалюти фізособами через митний кордон України

Відповідні зміни передбачені Постановою НБУ  від 22.03.2017 р. №24, яка набирає чинності сьогодні, 23 березня.

 

Що саме змінюється?

1) Розширено перелік документів, які фізособи-резиденти мають надавати при митному декларуванні готівкової іноземної валюти, що перевищує 10 000 євро в еквіваленті.

Відтепер для підтвердження джерел походження валютної готівки можна надавати не лише документи, що підтверджують зняття готівки з рахунків у банках (фінансових установах), а й квитанції про здійснення валютно-обмінної операції з цією готівкою, якщо така операція мала місце. 

2) Працівникам дипломатичної служби України, що повертаються в Україну після завершення довготермінового закордонного відрядження, дозволено ввозити в Україну готівкову іноземну валюту, у сумі, що перевищує 10 000 євро в еквіваленті, на підставі довідки відповідної дипломатичної установи.

3) Утричі збільшено строк дії підтвердних документів, необхідних для митного декларування готівкової іноземної валюти (про зняття готівки з рахунків та довідки закордонної дипломатичної установи України) – з 30-ти до 90 календарних днів.

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/Валюта і цінні папери

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Валюта і цінні папери»