• Посилання скопійовано

Нацбанк спростив умови купівлі валюти для низки операцій

Внесено зміни до Положення про порядок та умови торгівлі іноземною валютою, які наберуть чинності 20 липня 2017 року

 Нацбанк спростив умови купівлі валюти для низки операцій

Враховуючи поточну макроекономічну ситуацію, Нацбанк продовжує лібералізацію валютного регулювання, послаблюючи обмеження, які втратили свою дієвість.

Так, Національний банк спростив умови та порядок купівлі та перерахування іноземної валюти для низки операцій:

●   по-перше, спрощено порядок купівлі та перерахування іноземної валюти за операціями іноземних інвесторів з ОВДП. У тому числі, врегульовані випадки проведення операцій за ОВДП, що були отримані іноземними інвесторами шляхом конвертації депозитарних розписок, які були випущені на ОВДП іноземним банком;

●   по-друге, для випадків, коли розрахунки зі здійснення іноземної інвестиції та подальшого її повернення проводяться через один банк, клієнту дозволено подавати спрощений пакет документів, що є підставою для проведення цих операцій;

● по-третє, унормовані випадки купівлі валюти для операцій, пов’язаних з виконанням резидентом-гарантом (поручителем) зобов’язань  в іноземній валюті за резидента-боржника перед нерезидентом за зовнішньоекономічним договором та перед уповноваженим банком за кредитним договором в іноземній валюті.

На думку НБУ, такі кроки не спричинять нестабільності на валютному ринку, і в той же час дозволять полегшити здійснення операцій з експорту/імпорту капіталу та вдосконалити нормативно-правову базу НБУ.

Відповідні зміни закріплені Постановою від 18.07.2017 р. №65 “Про внесення змін до Положення про порядок та умови торгівлі іноземною валютою”, і набувають чинності з 20 липня.

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/Валюта і цінні папери

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Валюта і цінні папери»