• Посилання скопійовано

Мінінфраструктури пропонує вчетверо збільшити страхові виплати пасажирам

Розроблено зміни до Положення про обов’язкове особисте страхування від нещасних випадків на транспорті

Міністерство інфраструктури України виступає за збільшення суми страхових виплат пасажирам ліцензованого транспорту, які потрапили у ДТП, до 24 тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян. Відповідний проект Постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення зміни до Положення про обов’язкове особисте страхування від нещасних випадків на транспорті» розробили фахівці Департаменту безпеки відомства.
Як зазначають у Департаменті, наразі страхові виплати на транспорті не відповідають нинішньому рівню вартості медичної допомоги постраждалим від нещасних випадків на транспорті чи поховання загиблих, матеріальної компенсації у зв’язку із втратою годувальника в аваріях та дорожньо-транспортних пригодах. Тож Мінінфраструктури пропонує підвищити розмір страхової суми для кожного застрахованого з 6000 до 24000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Відтак із прийняттям цієї постанови зростуть соціальна захищеність пасажирів, потерпілих унаслідок нещасних випадків на транспорті, та довіра громадськості до діяльності страхових компаній у галузі транспорту. Адже, як свідчить аналіз, у 2011 році при страхуванні пасажирів від нещасних випадків на транспорті страховим компаніям підприємствами, підвідомчими Мінінфраструктури, було перераховано 86 113 576,41 грн. Утім, страхові виплати за 57 страхових випадків становили лише 358 938 грн, тобто 0,42% від перерахованих коштів.
Довідково
Проект Постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Положення про обов’язкове особисте страхування від нещасних випадків на транспорті» розміщено на офіційному сайті Мінінфраструктури у розділі «Регуляторна діяльність».
Пропозиції та зауваження до проекту можуть надсилатися зацікавленими юридичними та фізичними особами впродовж 30 календарних днів з дати опублікування на адресу Департаменту безпеки Мінінфраструктури 01135, м. Київ, проспект Перемоги, 14; тел./факс: 351-49-07, e-mail: pam@mtu.gov.ua; а також Державній службі України з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва, 01011, м. Київ, вул. Арсенальна, 9/11; e-mail: inform@dkrp.gov.ua.

Джерело: Міністерство інфраструктури

Рубрика: Фінанси і банки/Страхування

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Страхування»