• Посилання скопійовано

Страховиків вирішили не переводити на податок на прибуток

Страховики залишаться на 3% податку, який стягується з валових страхових премій, що залучаються ними

Законопроект №11005 буде подано до другого читання без норми про переведення страхових компаній на загальну систему оподаткування і сплату 21% податку на прибуток, як це планувалося з 2013 року. За страховиками збережеться можливість працювати за старою схемою — сплачувати 3% з валових страхових премій. Премії довгострокового страхування життя і пенсійного забезпечення залишаються на нульовій ставці.
До бази оподаткування входитимуть як самі страхові премії, так і, наприклад, інвестиційний дохід від управління резервами за лайфовими договорами, премії з перестрахування та співстрахування, доходи від реалізації регресних вимог і здійснення посередницьких послуг.
Зауважимо, що більшість великих страховиків були готовими до переходу на податок на прибуток. Адже їхня діяльність, за великим рахунком, є збитковою (виходячи з балансів). Тому збереження, по суті, 3% податку на обіг, не дуже їх радує.

Джерело: Діло

Рубрика: Фінанси і банки/Страхування

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Страхування»