• Посилання скопійовано

Особливості індексації грошових доходів — роз’яснює Мінсоцполітики

Лист Мінсоцполітики від 06.08.2012 р. №169/20/137-12 та №169/10/137-12 «Щодо індексації грошових доходів»

Мінсоцполітики листом №169/20/137-12 роз’яснило питання щодо індексації грошових доходів населення.
При цьому Міністерство зазначає, що при визначенні фіксованої суми індексації береться зарплата в частині постійних складових у розрахунку за повний відпрацьований місяць, окрім розміру премії, оскільки відсоток премії щомісячно може змінюватися і не має постійного характеру виплат.
Виплати, що проводяться виходячи із середньої зарплати, індексації не підлягають, оскільки суми індексації враховуються під час обчислення середньої зарплати.
Якщо працівник відпрацював неповний робочий місяць, фіксована сума індексації виплачується пропорційно відпрацьованим робочим дням. Якщо ж у місяці не відпрацьовано жодного робочого дня, фіксована сума індексації за цей місяць не виплачується.
У випадку коли у працівника в період між переглядом зарплати виникло право на індексацію, то зберігається виплата фіксованої індексації та додається нова сума індексації.
Фіксована сума індексації і нова сума індексації виплачуються до наступного збільшення зарплати, при якому таке збільшення перевищить зазначені суми індексації.

Автор: Хоміцка Маріанна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Оплата праці

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оплата праці»