• Посилання скопійовано

Мінсоцполітики про нюанси індексації академічної та соціальної стипендій

Оскільки підвищення розміру мінімальної ординарної (звичайної) академічної стипендії та соціальної стипендії відбулося у січні 2017 року, то значення ІСЦ у цьому місяці як для звичайної стипендії, так і для соціальної стипендії приймається за 1 або 100%

Мінсоцполітики про нюанси індексації академічної та соціальної стипендій

Мінсоцполітики у листі від 16.03.2017 р. №30/0/66-17/163 нагадує, що у разі підвищення розміру стипендій значення індексу споживчих цін (ІСЦ) приймається за 1 або 100% у місяці, в якому відбувається таке підвищення.

Сума індексації у місяці підвищення стипендій не нараховується, якщо розмір підвищення стипендій перевищує суму індексації, що склалась у місяці підвищення стипендії.

Якщо розмір підвищення стипендії не перевищує суму індексації, що склалась у місяці підвищення стипендії, сума індексації у цьому місяці розраховується як різниця між сумою індексації і розміром підвищення стипендії.

Враховуючи викладене, оскільки підвищення розміру мінімальної ординарної (звичайної) академічної стипендії та соціальної стипендії відбулося у січні 2017 року, то значення ІСЦ у цьому місяці як для звичайної стипендії, так і для соціальної стипендії приймається за 1 або 100 відсотків.

Для визначення суми збільшення грошового доходу студента береться загальний грошовий дохід студента до підвищення стипендії та грошовий дохід студента у січні 2017 року після підвищення розміру стипендій.

Сума індексації зменшується на суму підвищення грошового доходу студента. Якщо сума підвищення грошового доходу студента перевищує суму індексації, то у січні 2017 року індексація не виплачується.

Для проведення подальшої індексації ІСЦ має розраховуватись з лютого 2017 року.

Водночас у разі збільшення учням і студентам за результатами семестрового контролю розміру ординарної (звичайної) академічної стипендії або соціальної стипендії як таким, що мають 10 - 12 балів з кожного предмета за 12-бальною шкалою або середній бал успішності "5" за п'ятибальною шкалою оцінювання, а також призначення інших академічних стипендій за результатами навчання, розмір та порядок призначення яких визначаються окремими нормативно-правовими актами (стипендії Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, іменні стипендії), обчислення ІСЦ для індексації стипендії продовжує здійснюватись з місяця призначення розміру ординарної (звичайної) академічної стипендії або соціальної стипендії.

Якщо студент втратив право на призначення академічної стипендії і отримував лише соціальну стипендію, а в подальшому за результатами семестрового контролю академічна стипендія була знову призначена, то обчислення ІСЦ для проведення індексації такої стипендії здійснюється з місяця повторного призначення академічної стипендії.

При цьому нарахування індексації для соціальної стипендії зберігається.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Міністерство соціальної політики

Рубрика: Праця та соціальний захист/Оплата праці

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оплата праці»