• Посилання скопійовано

Незабаром отримувати лікарняні від ФСС та звітувати з них будемо за новим порядком, - повідомлення від Виконавчої дирекції ФСС

Фонд планує впровадити електронні заяви-розрахунки для виплат за листками непрацездатності

Незабаром отримувати лікарняні від ФСС та звітувати з них будемо за новим порядком, - повідомлення від Виконавчої дирекції ФСС

Про це розповіла Виконавча дирекція Фонду соцстраху.

 

Пропонується затвердити нову форму заяви-розрахунку та створюються умови щодо мінімізації помилок при проведенні нарахувань

Виконавча дирекція ФСС ініціювала затвердження нового порядку фінансування страхувальників (роботодавців) для надання матеріального забезпечення застрахованим особам. Зокрема, зазначений порядок врегулює механізм та умови фінансування виплат за листками непрацездатності та окремих страхових виплат. Відповідний проект постанови буде винесено на розгляд правління ФССУ.

Запропонований проект постанови зберігає більшу кількість норм, які наразі регулюють механізм фінансування страхувальників для надання ними матеріального забезпечення застрахованим особам та окремих страхових виплат потерпілим на виробництві. Крім того, в проекті враховані зміни, що вносилися до Закону № 1105 впродовж 2015–2017 років.

 

Упередження помилок при проведенні нарахувань

Метою проекту порядку є запровадження нових підходів щодо обслуговування страхувальників та упередження можливих помилок при визначенні страхувальниками розміру допомоги та страхових виплат. Зокрема, у проекті передбачено, що робочі органи виконавчої дирекції Фонду до прийняття рішення про проведення фінансування будуть здійснювати попередній контроль щодо правильності нарахування виплат та у разі виявлення помилок надавати рекомендації страхувальнику щодо їх усунення. Перевірки будуть проводитись за допомогою звірки даних, наведених страхувальником у заявах-розрахунках, та відомостями, що містяться у Державному реєстрі застрахованих осіб. 

 

Умови для нівелювання затримок виплат працівникам і скорочення звітності для роботодавців

Запроваджується система оперативного інформування робочих органів виконавчої дирекції Фонду щодо проведення виплат застрахованим особам шляхом надання повідомлення. Це надасть можливість Фонду своєчасно захистити права застрахованих осіб у разі затримки належних їм виплат.

Крім того, реалізація проекту порядку створює умови для подальшого зменшення навантаження на страхувальників шляхом спрощення звітності та скорочення кількості перевірок.

 

Електронні заяви-розрахунки

Проект порядку затверджує нову форму заяви-розрахунку та запроваджує можливість її подання в електронному вигляді із застосуванням електронного цифрового підпису.

Докладніше про цей проект Порядку читайте в аналітичному матеріалі від редакції>>

Звертаємо увагу: наразі чіткої дати затвердження нового Порядку не встановлено. 

Джерело: Фонд соціального страхування України

Рубрика: Праця та соціальний захист/Оплата праці

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оплата праці»