• Посилання скопійовано

З 1 січня 2022 року будуть збільшені суми витрат на відрядження для бюджетників

Уряд вніс зміни до постанови про суми та склад витрат на відрядження державних службовців, а також інших осіб, що направляються у відрядження підприємствами, установами та організаціями, які повністю або частково утримуються (фінансуються) за рахунок бюджетних коштів

З 1 січня 2022 року будуть збільшені суми витрат на відрядження для бюджетників

Кабмін постановою від 23.12.2021 р. №1355 вніс зміни до постанови КМУ від 02.02.2011 р. №98 "Про суми та склад витрат на відрядження державних службовців, а також інших осіб, що направляються у відрядження підприємствами, установами та організаціями, які повністю або частково утримуються (фінансуються) за рахунок бюджетних коштів". А саме - в новій редакції викладено додаток 1 до постанови зі сумами витрат на такі відрядження. 

Граничні суми витрат на найм житлового приміщення за кордоном залишились без змін, а от суми добових витрат зросли. Також зросли для  відряджень по Україні:

  • розмір добових витрат - з 60 грн до 300 грн,
  • витрати на найм житла на добу - з 600 грн до 900 грн. 

Крім того, скасовано надбавки до затверджених сум добових витрат в іноземній валюті для окремих категорій працівників, викладені у Додатку 2 до Постанови КМУ №98 (виключено пункт 3 Постанови №98).

Реалізація цієї постанови має здійснюватися підприємствами, установами та організаціями, які повністю або частково утримуються (фінансуються) за рахунок бюджетних коштів, виключно в межах коштів, передбачених у відповідних кошторисах та планах використання бюджетних коштів.

Також Уряд зобов’язав керівників підприємств, установ та організацій, які повністю або частково утримуються (фінансуються) за рахунок бюджетних коштів, вжити заходів до мінімізації витрат на службові відрядження шляхом оптимізації кількісного складу відряджених працівників і строку їх перебування у відрядженні, зменшення витрат на оплату проїзду, наймання житла та інших витрат, пов’язаних з відрядженням, проведення зустрічей, переговорів тощо в режимі онлайн.

Постанова набере чинності з 1 січня 2022 року.

 

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Оплата праці

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оплата праці»