• Посилання скопійовано

Якими будуть посадові оклади у держслужбовців у 2023 році: нова постанова КМУ

Міністр КМУ Олег Немчінов у Телеграмі повідомив, что 6 січня Уряд ухвалив проєкт постанови, яка визначає схему посадових окладів на посадах державної служби у 2023 році

Якими будуть посадові оклади у держслужбовців у 2023 році: нова постанова КМУ

6 січня на черговому засіданні Уряд ухвалив проєкт Постанови КМУ «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 18 січня 2017 р. № 15». Про це повідомив Олег Немчінов у Телеграм.

Цей акт визначає схему посадових окладів на посадах державної служби у 2023 році.

Зокрема, посадові оклади для посад державної служби залишаться на рівні 2022 року, за винятком посад спеціалістів державного органу районного рівня, а також посад спеціалістів державних органів обласного рівня та посад провідних спеціалістів державних органів обласного та районного рівнів.

Нагадаємо, що, у зв’язку із озброєною агресію росії, основною статтею витрат державного бюджету 2023 року є витрати на оборону та безпеку. Проте, незважаючи на складні умови воєнного стану, у бюджеті збережено рівень соціальних стандартів, а саме, - мінімальна заробітна плата з 1 січня 2023 року становитиме 6700 гривень на місяць.

Окрім цього, 22 листопада 2022 року Уряд схвалив Проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про державну службу» щодо впровадження єдиних підходів в оплаті праці державних службовців на основі класифікації посад».

Метою Законопроекту є запровадження прозорої системи оплати праці державних службовців на основі класифікації посад, посилення ролі посадового окладу, припинення практики виплат надмірних необґрунтованих надбавок, запровадження дієвого механізму оптимізації граничної чисельності працівників державних органів, впровадження системи грейдів.

Запровадження такої системи оплати праці державних службовців передбачається з 1 січня 2024 року, крім державних службовців державних органів, діяльність яких регулюється спеціальними законами, для яких передбачається запровадження нової системи оплати праці з 1 січня 2025 року.

Рубрика: Праця та соціальний захист/Оплата праці

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оплата праці»