• Посилання скопійовано

Чи потрібно інформувати держоргани про укладені колдоговори?

Колективні договори підлягають повідомній реєстрації районними, районними у місті Києві та місті Севастополі держадміністраціями, виконавчими органами сільських, селищних та міських рад

Чи потрібно інформувати держоргани про укладені колдоговори?

На підприємстві укладено колективний договір. Чи потрібно про це інформувати державні органи? Відповідає Управління інспекційної діяльності у Сумській області Північно-Східного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці.

Так, колективні договори підлягають повідомній реєстрації  районними, районними у місті Києві та місті Севастополі держадміністраціями, виконавчими органами сільських, селищних та міських рад. Зміни та доповнення до колективного договору також підлягають повідомній реєстрації. Повідомна реєстрація проводиться з метою оприлюднення інформації про укладення угод (договорів), внесення до них змін і доповнень.

Реєструючий орган оприлюднює на власному офіційному вебсайті та щомісяця оновлює реєстр галузевих (міжгалузевих), територіальних угод, колективних договорів, змін і доповнень до них, їх текст, рекомендації щодо приведення угоди (договору) у відповідність до вимог законодавства (у разі їх наявності).

Джерело: Державна служба з питань праці

Рубрика: Праця та соціальний захист/Оплата праці

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оплата праці»