• Посилання скопійовано

Оцифрувати трудові книжки треба до 10 червня 2026 року: скільки вже зроблено?

ПФУ відзвітував, скільки трудових книжок було відскановано та надіслано Фонду починаючи з 10 червня 2021 року. Нагадаємо, що саме тоді відбулися зміни в обліку трудової діяльності працівників і трудові книжки почали вести в електронній формі

Оцифрувати трудові книжки треба до 10 червня 2026 року: скільки вже зроблено?
Нагадаємо, що з 10 червня 2021 року в Україні офіційно діють електронні трудові книжки. І ми докладно розповідали, що це означає і як тепер ведеться облік трудової діяльності: 
За законом, у працівників і роботодавців є п’ять років для оцифрування трудових книжок. Після перевірки даних із боку Пенсійного фонду України та їхнього внесення до Реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування буде сформований кінцевий варіант електронної трудової книжки. Відтоді паперова версія буде непотрібна і зможе зберігатися у працівника або вестися паралельно з електронною версією, якщо цього забажає працівник.
Відомості про трудову діяльність можуть вносити самі працівники та/або їхні роботодавці. Для цього необхідно мати скановані кольорові копії усіх сторінок трудової книжки у хронологічному порядку та відповідних документів, до яких внесено записи з оригіналів трудової або інших документів, що підтверджують стаж.
І ось, через два роки, ПФУ навело інфографіку про те, скільки трудових книжок вже оцифровано. 

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Оплата праці

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оплата праці»