• Посилання скопійовано

ДПСУ виступає проти зарплат «в конвертах» на виборах

Державна податкова служба закликає політичні партії, які беруть участь у парламентських виборах, належним чином оформити трудові відносини з тимчасовими працівниками — агітаторами та персоналом виборчих штабів

Згідно з оперативними даними у діяльності політичних організацій під час виборчої кампанії є поширеною практика наймання працівників без офіційного працевлаштування та виплати заробітної плати «у конвертах», що є порушенням податкового та трудового законодавства. Крім того, це підвищує небезпеку того, що працівники можуть залишитися без обіцяних грошей після завершення виборів.
Тому ДПСУ рекомендує всім потенційним або діючим агітаторам, координаторам, спостерігачам, іншим фахівцям вимагати від осередків політичних партій та штабів кандидатів у народні депутати підписання цивільно-правового договору чи трудової угоди — документа, який гарантуватиме їхні права, у т. ч. на повну своєчасну оплати праці та інші передбачені законом преференції.
Зі свого боку податкова служба має намір у межах своєї роботи з детінізації ринку праці контролювати дотримання податкового законодавства у структурах, що займаються організацією та проведенням передвиборчої кампанії.

Джерело: ДФСУ

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»