• Посилання скопійовано

Порядок укладання договорів щодо підвищення кваліфікації працівників

Лист Мінсоцполітики від 06.01.2012 р. №32/021/106-12

Порядок укладання договорів щодо підвищення кваліфікації працівників

Мінсоцполітики роз'яснило, що примірний порядок укладання суб'єктами господарювання договорів щодо підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників і форми примірних договорів роботодавця з суб'єктом, що здійснює навчання, та працівником затверджені наказом Мінпраці від 10.08.2010 р. №232. 

Примірний порядок та форми договорів рекомендуються до використання суб'єктами господарювання при направленні на професійне навчання працівника, тобто фізичної особи, яка працює за трудовим договором (контрактом) на підприємстві.

Що стосується питання професійного навчання за кошти підприємства осіб, які не перебувають в трудових відносинах із суб'єктом господарювання, то відповідно до ГКУ, рішення з соціально-економічних питань, що стосуються діяльності підприємства, виробляються і приймаються його органами управління за участі трудового колективу і уповноважених ним органів.

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»