• Посилання скопійовано

Найм працівників для виконання роботи в іншого роботодавця: як отримати дозвіл?

Постанова КМУ від 20.05.2013 р. №359

Найм працівників для виконання роботи в іншого роботодавця: як отримати дозвіл?

20 травня Кабмін затвердив Порядок видачі дозволу на наймання працівників для подальшого виконання ними роботи в Україні в іншого роботодавця, який набуває чинності з дня набрання чинності Законом "Про внесення змін до деяких законів України про видачу дозволу на наймання працівників для подальшого виконання ними роботи в Україні в іншого роботодавця".

Згідно з цим Порядком,  вищезазначена діяльність суб'єкта господарювання - роботодавця провадиться лише на підставі дозволу, виданого Державною службою зайнятості, і зазначається у реєстраційній картці, що підтверджує проведення держреєстрації юрособи або фізособи - підприємця, як одна з основних видів діяльності. 

Для отримання дозволу потрібно подати особисто чи надіслати рекомендованим листом заяву про видачу дозволу, до якої додаються:

 - підприємствами - копія установчого документа, засвідчена в установленому порядку;

 - підприємцем - громадянином України, - паспорт громадянина України, а  підприємцем - іноземцем чи особою без громадянства, - паспортний документ (або копія паспорту) іноземця (особи без громадянства);

 - проект трудового договору, який містить положення про можливість виконання працівником роботи в іншого роботодавця та виплати йому зарплати не меншої за мінімальну та зарплату, яку отримує працівник в іншого роботодавця за виконання такої ж роботи;

- копія документа, який підтверджує право уповноваженої особи представляти інтереси госпсуб'єкта - роботодавця.

Рішення про видачу дозволу (відмову у його видачі) приймається Держслужбою зайнятості протягом 10 робочих днів з дати реєстрації заяви. 

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»