• Посилання скопійовано

Рада прийняла закон щодо сприяння працевлаштуванню учасників АТО

Учасників АТО включили до переліку осіб, які претендують на 5-відсоткову квоту з працевлаштування

Рада прийняла закон щодо сприяння працевлаштуванню учасників АТО

Сьогодні, 7 липня, Верховна Рада прийняла законопроект №2095а-д  "Про внесення зміни до статті 14 Закону України "Про зайнятість населення" щодо додаткових гарантій у сприянні працевлаштування учасників бойових дій, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення.

За проект закону проголосували 235 депутатів.

Відповідно до закону, до категорій громадян, які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню, тепер також належать й учасники бойових дій, зазначені у пунктах 19 та 20 частини 1 статті 6 Закону "Про статус ветеранів війни, гарантії їхнього соціального захисту".

Як заявила голова Комітету ВР з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення Людмила Денісова, законопроект стосується учасників бойових дій, які брали участь в АТО та які перебувають на обліку в державних центрах зайнятості. "Їх включають до обов'язкової квоти на працевлаштування. Це 5%. Кожен роботодавець повинен їх прийняти", - сказала Денисова.

Закон набере чинності через місяць з дня його опублікування.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»