• Посилання скопійовано

Неоподатковані добові - 2017: розмір змінено

Законотворці у зв’язку зі збільшенням мінімального розміру зарплати, законопроектом №5368 відкоригували неоподаткований розмір добових

Неоподатковані добові - 2017: розмір змінено

Мінімальна зарплата в 2017 році становитиме 3200 грн відповідно до Закону про Держбюджет на 2017 рік (законопроект № 5000). Звісно, що Президент поки що не підписав цей законопроект, і його не було опубліковано, але, скоріш за все, тут сюрпризів вже не буде. 

Тому з 01.01.2017 року неоподаткована згідно із п. 170.9 ПКУ сума добових для відряджень по Україні становитиме 320 грн (0,1 розміру мінімальної зарплати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року). Нагадаємо, що у 2016 році така сума добових становила 275,60 грн (0,2 розміру мінімальної зарплати, встановленої законом на 1 січня 2016 р.). 

А ось щодо неоподаткованої суми добових для відряджень за кордон роботодавцям, скоріш за все, потрібно буде відштовхуватися від щоденного курсу євро. Тобто для бухгалтерів такі суми дійсно стануть добовими – їх потрібно буде не тільки нараховувати пропорційно кількості днів відрядження, а ще й окремо за кожний день порівнювати із неоподаткованою сумою (яка може кожного дня змінюватися)! 

Адже за змінами, зазначеними в законопроекті №5368неоподаткована сума закордонних добових  має бути не вище 80 євро за кожен календарний день такого відрядження за офіційним обмінним курсом гривні до євро, установленим НБУ, в розрахунку за кожен такий день.

Нагадаємо, що у 2016 році неоподаткована сума закордонних відряджень становить 1033,5 грн. Якою вона буде у 2017 році, залежить від курсу гривні до євро, який знає, можливо, тільки НБУ.   

****

Найважливіше про прийняття Держбюджету-2017 та ще кількох пов"язаних з ним законів в ніч з 20 на 21 грудня читайте в редакційній статті тут>>

Автор: Катерина Калашян

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»