• Посилання скопійовано

Комітет рекомендує Раді прийняти в цілому проект Трудового кодексу

Комітет з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення рекомендує Верховній Раді прийняти в другому читанні та в цілому проект Трудового кодексу

Комітет рекомендує Раді прийняти в цілому проект Трудового кодексу

Члени Комітету на засіданні 15 березня підтримали підготовлений до другого читання проект Трудового кодексу №1658.

На початку засідання голова Комітету Людмила Денісова зазначила, що з метою доопрацювання законопроекту була створена спеціальна робоча група. Аби врахувати думку усіх сторін соціального діалогу до цієї групи увійшли представники державних органів, профспілок, організації роботодавців, громадськості, а також експерти та науковці. Відбулося 38 засідань, під час яких розглянуто пропозиції та поправки.

Попередньо, перед засіданням Комітету, були проведені консультації між усіма сторонами для напрацювання компромісного документу із дотриманням балансу інтересів сторін трудових відносин.

«Результатом нашої спільної роботи стала порівняльна таблиця, яка оприлюднена на сайті Комітету. Загалом до неї увійшли близько 1900 поправок від суб’єктів права законодавчої ініціативи», - повідомила голова Комітету.

Членами Комітету було розглянуто окремі пропозиції народних депутатів, які наполягали на їх голосуванні та врахуванні в порівняльній таблиці.

Своєю чергою, присутні представники спільних представницьких органів профспілок та організації роботодавців підкреслили, що проект Трудового кодексу є комплексним та спрямований на врегулювання усіх питань трудових правовідносин.

 

Довідково:

Верховна Рада України у першому читанні прийняла новий проект Трудового кодексу України 5 листопада 2015 року. Проект закону №1658 у першому читанні за основу підтримали 258 народних депутатів.

Чинний Кодекс законів про працю, який врегульовує трудові відносини в Україні, був прийнятий ще 1971 року та не враховував особливостей ринкової економіки.

Усі новини про Трудовий кодекс>>

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Верховна Рада України

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»