• Посилання скопійовано

Травневі вихідні - 2017: скільки днів відпочиваємо?

На травневі свята українці відпочиватимуть з 29 квітня по 2 травня та з 6 по 9 травня

Травневі вихідні - 2017: скільки днів відпочиваємо?

Відповідно до статті 73 КЗпП  у  2017 році встановлено, зокрема, такі святкові і неробочі дні:

  • 1 і 2 травня - День міжнародної солідарності трудящих;
  • 9 травня - День Перемоги.

Водночас розпорядженням від 16.11.2016 р. № 850-р Кабмін рекомендував для працівників підприємств, установ та організацій, яким установлено 5-денний робочий тиждень з двома вихідними днями (субота і неділя) перенести робочий день з понеділка 8 травня на суботу 13 травня. На думку Уряду, запропоноване перенесення робочого дня сприятиме раціональному використанню робочого часу, створенню сприятливих умов для святкування у 2017 році 9 травня.

Отже, в такому разі у цьому місяці українці матимуть двічі по 4 вихідних дні поспіль -  з 29 квітня по 2 травня та з 6 по 9 травня.

Звертаємо увагу, розпорядження про перенесення робочих днів має рекомендаційний характер. Остаточне рішення про перенесення вихідних та робочих днів на підприємстві приймає власник або уповноважений ним орган (керівник) підприємства шляхом видання наказу чи іншого розпорядчого документа.

Читайте також: Канікули для працівників: особливості оформлення перенесення робочих днів у 2017 році

 

Виробничий календар у травні 2017 року

 

 Календарних днів - 31.

 Робочих днів - 20.

 Вихідних днів - 11 (з них 3 святкові).

 

 

 

 

Норма робочого часу:

при 40-годинному робочому тижні - 159;

 при 36-годинному робочому тижні - 144;

при 24-годинному робочому тижні - 96.

Порядок розрахунку норми тривалості робочого часу на підприємстві у 2017 році можна переглянути тут >>>

 

Як працюватиме ДФСУ та Центри обслуговування платників

ДФСУ ще у грудні минулого року оприлюднила розпорядження, яким зобов'язала перенести роботу органів доходів і зборів у 2017 році з понеділка 8 травня на суботу 13 травня.

Окрім того, уже відомо, що деякі регіональні Центри обслуговування платників не працюватимуть 1, 2, 8, 9 травня 2017 року. Більше тут>>

Натомість ДФС у м. Києві повідомила, що у зв'язку з граничним терміном подання декларацій про доходи сервісні центри ДФС 2 та 3 травня працюватимуть з 8:00 год. до 20:00 год.

Отож, платникам податків варто врахувати такий графік роботи ДФСУ при поданні звітності за I квартал 2017 року (до 10 травня включно).

 

Як працюватимуть банки

Як уже повідомили у НБУ, дні роботи системи електронних платежів Національного банку України переносяться з понеділка 8 травня – на суботу 13 травня.

За необхідності 8 травня банки можуть здійснювати касові операції з клієнтами без відкриття операційного дня банку.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»