• Посилання скопійовано

Перенесення робочих днів у 2018 році - проект розпорядження КМУ

Оприлюднено проект розпорядження КМУ "Про перенесення робочих днів у 2018 році"

Перенесення робочих днів у 2018 році - проект розпорядження КМУ

З метою раціонального використання робочого часу і створення сприятливих умов для святкування 8 березня — Міжнародного жіночого дня, 1 і 2 травня — Дня міжнародної солідарності трудящих, 28 червня — Дня Конституції України та у 2019 році 1 січня — Нового року проектом розпорядження КМУ пропонується рекомендувати керівникам підприємств, установ й організацій для працівників, яким установлено п’ятиденний робочий тиждень із двома вихідними днями в суботу та неділю, перенести у 2018 році робочі дні з:

  • п’ятниці 9 березня на суботу 3 березня;
  • понеділка, 30 квітня — на суботу, 5 травня;
  • п’ятниці, 29 червня — на суботу, 23 червня;
  • понеділка, 31 грудня — на суботу, 29 грудня.

Нагадуємо, що минулого тижня Верховна Рада ухвалила законопроект №5496 «Про внесення змін до статті 73 Кодексу законів про працю України щодо святкових і неробочих днів». Згідно з цим законом, 25 грудня (Різдво Христове за Григоріанським календарем) визнано офіційним святковим днем в Україні. Натомість скасовано святковий день 2 травня (святковим вважатиметься лише 1 травня - День праці).

Як бачимо, поки у проекті розпорядження КМУ, розробленого Мінсоцполітики, цього не враховано. Тож, цей перелік в остаточному варіанті може виглядати дещо по-іншому. 

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»