• Посилання скопійовано

На новоствореному підприємстві призначено керівника: чи подавати повідомлення про прийняття на роботу?

Новостворена юрособа обрала керівника, про що складено протокол. Діяльність ще не розпочалась. Чи потрібно подавати повідомлення про прийняття на роботу, якщо керівнику зарплата не призначалась (без нарахування зарплати)?

На новоствореному підприємстві призначено керівника: чи подавати повідомлення про прийняття на роботу?

Постановою Кабміну від 17.06.2015 р. №413 визначено, що повідомлення про прийняття працівника на роботу подається власником підприємства, установи, організації або уповноваженим ним органом (особою) чи фізособою до територіальних органів ДФС за місцем обліку їх як платника ЄСВ за формою згідно з додатком до початку роботи працівника за укладеним трудовим договором, - повідомляє ДФС у Львівській області.

Відповідно до Постанови №413 інформація, що міститься у повідомленні про прийняття працівника на роботу, вноситься до реєстру страхувальників та реєстру застрахованих осіб відповідно до Закону про ЄСВ.

Для виконання порядку повідомлення ДФС про прийняття працівника на роботу, необхідна наявність наступних обставин:

  • існування юрособи, на роботу до якої приймається працівник;
  • об’єктивна можливість подання повідомлення до початку роботи працівника;
  • подання повідомлення за формою, передбаченою Порядком №413.

Відповідно до ч. 4 ст.87 ЦКУ юрособa вважaється створенoю з дня її дeржавної реєстрації.

Держреєстрація юрособи здійснюється, зокрема, на підставі:

При здійсненні державної реєстрації юридичної особи, державний реєстратор зобов'язаний внести відомості до ЄДР щодо керівника юрособи, що створюється. Без внесення до ЄДР ідентифікаційних даних про керівника державна реєстрація юрособи не відбувається.

Тож з дня державної реєстрації новостворюваної юрособи, у ЄДР наявні відомості про її керівника, що вважаються достовірними. Таким чином, початком роботи керівника юрособи є день внесення державним реєстратором відомостей про нього до ЄДР.

Отже,  при здійсненні державної реєстрації новоствореної юрособи територіальні органи ДФСУ повідомлені про факт створення юрособи та особу її керівника.

Джерело: ДФС у Львівській області

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»