• Посилання скопійовано

Хто та як працюватиме у свята: банки, ДФС, Держказначейство і всі-всі-всі

В останній робочий день перед новорічними святами нагадаємо, коли і як працюватимуть у найближчі два тижні банки, Центри обслуговування платників, Казначейство і ті підприємства, які дотримуються КЗпП і рекомендацій Кабміну

Хто та як працюватиме у свята: банки, ДФС, Держказначейство і всі-всі-всі

Новорічно-різдвяні свята в Україні славляться своєю тривалістю. 29 грудня є фактично останнім повноцінним робочим днем у 2017 році. А до звичного робочого ритму більшість повернеться аж 9-10 січня.

Якщо ж ви (як і ми) не належите до цієї більшості і поміж святами матимете повноцінні робочі дні -  то ось корисна інформація: коли і як працюватимуть у найближчі два тижні банки, Центри обслуговування платників ДФС, Казначейство і ті підприємства, які дотримуються КЗпП і рекомендацій Кабміну.

 

Які дні у січні є вихідними та святковими?

Згідно зі ст. 73 КЗпП на підприємствах, в установах, організаціях робота не проводиться, зокрема, у такі дні: 1 січня (Новий рік) і 7 січня (Різдво Христове).

Цього року 1 січня - це понеділок, отже будемо мати трьохденний вікенд з 30 грудня по 1 січня.

Щодо Різдва, то 7 січня є неділею. А згідно зі ст. 67 КЗпП, якщо святковий або неробочий день співпадає з вихідним днем, то вихідний день переноситься на наступний після святкового або неробочого. Тому за графіком п’ятиденного робочого тижня у 2018 році вихідний день у неділю 7 січня має бути перенесений на понеділок 8 січня. 

Таким чином, на новорічні та різдвяні свята офіційно відпочиватимемо з 30 грудня по 1 січня та з 6 по 8 січня.

Загалом у січні буде 10 вихідних та 21 робочих днів. Приклад розрахунку норми тривалості робочого часу від редакції (у зв'язку з відсутністю відповідного листа Мінсоцполітики) можна переглянути тут >>>

 

Як працюватимуть Центри обслуговування платників ДФС? 

30 грудня – робочий день відповідно до затверджених графіків роботи ЦОП;

6 січня  – робочий день, але скорочений на одну годину;

31 грудня, 1, 7 та 8 січня – вихідні дні.

Такий графік ДФСУ оприлюднила на офіційному веб-сайті. 

 

Як працюватимуть у святкові дні банки?

27, 28 грудня система елетронних платежів НБУ працюватиме в режимі подовженого банківського дня. Приймання початкових платежів до СЕП здійснюватиметься до 21:00.

29 грудня клієнти не обслуговуватимуться. До 13.00 у СЕП можуть здійснюватися лише платежі між банківськими установами, підпорядкованими одній юрособі, та платежі, спрямовані до НБУ та Держказначейства. О 13:00 приймання усіх початкових платежів до СЕП припиняється.

З 30 грудня по 1 січня та 6-8 січня СЕП та усі системи не працюватимуть.

2 січня банки працюватимуть без клієнтів. Міжбанківські перекази коштів через СЕП у цей день не здійснюватимуться.

3 - 5 та з 9 січня і надалі СЕП і банківська система України вже працюватимуть у звичайному режимі.

Про усе це Нацбанк повідомив спочатку у рішенні від 28.11.2017 р. №759, а згодом й листом від 20.12.2017 р. №84-0005/85453. Докладніше - у новині>>

 

Як працюватиме Держказначейство?

29 грудня органи Казначейства не працюють з клієнтами по забезпеченню видаткової частини бюджетів. Водночас, органами Казначейства здійснюється погашення та обслуговування державного боргу у національній валюті, а також зараховуються надходження до бюджетів всіх рівнів.

З 30 грудня по 1 січня - вихідні, а першим робочим днем органів Казначейства у 2018 році є 2 січня. Проте цього дня Казначейство ще працюватиме без клієнтів.

Починаючи з 3 січня і далі органи Казначейства працюють у звичайному режимі.

Докладно про регламент роботи Держказначейства на період новорічно-різдвяних свят читайте на сайті казначейської служби, а також у новині від редакції.


_____________________________________

До зустрічі вже у Новому році.

Веселих свят!

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»