• Посилання скопійовано

Уряд схвалив законопроект щодо прийняття на роботу без повідомлення ДФС

14 березня Кабмін схвалив законопроект Мінекономрозвитку “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо стимулювання інвестиційного клімату в Україні”

Уряд схвалив законопроект щодо прийняття на роботу без повідомлення ДФС

Нагадаємо, що 2 березня 2018 року Мінекономрозвитку оприлюднило проект Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо поліпшення інвестиційного клімату в Україні" (завантажити). 

У запропонованих змінах містилася й норма щодо звільнення роботодавців від обов'язку повідомляти ДФС про прийняття працівника на роботу до початку роботи за укладеним трудовим договором. Про це детально ми розповідали тут>>

Також проект закону №6540 пропонує:

  • скасувати пайовий внесок у розвиток інфраструктури населеного пункту;
  • підсилити захист прав міноритарних акціонерів шляхом встановлення обмежень та відповідальності мажоритарного акціонера за зловживання своїми правами;
  • ввести відповідальність осіб із заінтересованістю та посадових осіб акціонерного товариства за збитки, завдані правочином із заінтересованістю, згода на вчинення якого була надана мажоритарним акціонером або призначеними ним особами;
  • розширити коло правочинів, які вважаються правочинами із заінтересованістю для того, щоб вони покривали більшу кількість відносин акціонерного товариства з його пов’язаними контрагентами. 

У повідомленні Мінекономрозвитку  щодо ухвалення цього проекту зазначено, що він був розроблений за підтримки Офісу ефективного регулювання.

"Економіка України потребує капітальних інвесторів, український бізнес - полегшення умов діяльності. Саме цього ми намагаємося досягнути через зміни, які пропонує законопроект №6540. Щоб вони були максимально ефективними, ми прислухаємося до думки бізнесу, депутатів, і сподіваємося, що нову версію законопроекту комітет підтримає", - прокоментував рішення Уряду Степан Кубів, Перший віце-прем’єр-міністр - Міністр економічного розвитку і торгівлі України.

Наразі стару версію законопроекту № 6540 відкликано. 

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»