• Посилання скопійовано

Працівник ще й надає послуги за договором ЦПХ? Лікарняні нараховуємо окремо за кожним місцем діяльності!

Особи, що працюють за цивільно-правовим договором, отримали право на матеріальне забезпечення від Фонду соцстрахування

Працівник ще й надає послуги за договором ЦПХ? Лікарняні нараховуємо окремо за кожним місцем діяльності!

Особи, що працюють на умовах цивільно-правового договору, мають бути в обов’язковому порядку застраховані у Фонді соцстрахування на випадок тимчасової втрати працездатності. Це дає працівникам право на отримання матеріального забезпечення та соціальних послуг,- йдеться у повідомленні на офіційному сайті ФСС.

«Відповідно до законодавства, страхуванню у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності підлягають особи, які виконують роботи (надають послуги) на умовах цивільно-правових договорів, на підприємствах, в установах, організаціях будь-якої форми власності та господарювання», – пояснив директор виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України Євген Баженков.

Підставою для призначення допомоги по тимчасовій непрацездатності, вагітності та пологах є листок непрацездатності, виданий відповідним медичним закладом.

Фінансування матеріального забезпечення для осіб, які працюють на умовах цивільно-правового договору, здійснюється на підставі заяви-розрахунку.

Відповідно до роз’яснення Мінсоцполітики, у випадку, коли застрахована особа одночасно здійснює декілька видів діяльності (працює на умовах трудового договору, цивільно-правового договору, є фізособою-підприємцем тощо), розрахунок допомоги має здійснюватися окремо за кожним місцем діяльності.

При цьому, обчислення страхового стажу для розрахунку страхових виплат повинне здійснюватися за даними Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування.

***

Читайте також: 

Джерело: Фонд соціального страхування України

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»