• Посилання скопійовано

Оприлюднено постанову щодо Електронного реєстру листків непрацездатності

На сайті КМУ з'явився текст постанови, якою затверджено Порядок організації ведення Електронного реєстру листків непрацездатності та надання інформації з нього. Повноцінний запуск цього реєстру запланований з 1 січня 2020 року

Оприлюднено постанову щодо Електронного реєстру листків непрацездатності

Як ми повідомляли раніше, 17 квітня Уряд схвалив постанову, яка дозволить запустити в роботу Електронний реєстр листків непрацездатності. Текст цієї постанови від 17.04.2019 р. №328 вже оприлюднений на сайті КМУ.

План подій наступний:

  1. Спочатку Мінсоцполітики, Пенсійний фонд, Фонд соціального страхування й НСЗУ працюватимуть над налагодженням інформаційної взаємодії своїх систем, щоби оформлення лікарняного здійснювалось у електронному вигляді. У них є строк до 1 вересня 2019 року.

  2. Після цього планується, що протягом трьох місяців Реєстр буде запущено в роботу, відбудеться поступовий перехід від паперової до електронної форми лікарняних. Принаймні такий строк дається МОЗ не лише для того, щоб провести організаційні заходи щодо забезпечення видачі листків непрацездатності з обов’язковим введенням даних в Електронний реєстр листків непрацездатності, а й щоб привести свої нормативно-правові акти у відповідність з цією постановою.

Щодо дії самої постанови, то відстрочення набрання нею чинності в тексті не зазначено. Отже, постанова вже діє (офіційно опублікована в "Урядовому кур'єрі" 20.04.2019 р. №77). А з 1 січня 2020 року (якщо все йтиме за планом) ми вже будемо користуватися послугами нового Електронного реєстру.

Про те, як користуватися Електронним реєстром листків непрацездатності і з якої дати цей реєстр фактично і повноцінно запрацює, ми повідомимо окремо. Тож стежте за нашими новинами!

Автор: Бикова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»