• Посилання скопійовано

Особливості надання чорнобильської відпустки

Тривалість чорнобильської відпустки становить 16 календарних днів. Ця відпустка є гарантованою державою пільгою, а тому роботодавець зобов’язаний забезпечити це право працівника впродовж року

Особливості надання чорнобильської відпустки

Держпраці у Полтавській області надає роз’яснення щодо додаткової відпустки працівникам, які мають статус постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Особам, постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи, передбачені пільги і компенсації, у тому числі за місцем роботи, відповідно до Закону України від  28.02.91 р. №796-ХІІ «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи»(далі – Закон №796).

Одним з видів таких пільг є додаткова відпустка. Право на додаткову відпустку, яка належить працівникам зі статусом осіб, віднесених до 1 або 2 категорії постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, регулюється п.  22  ст. 20 і п.  1 ст. 21 Закону №796. Згідно з цими нормами особам, віднесеним до 1 і 2 категорій постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, належить додаткова відпустка зі збереженням заробітної плати тривалістю 14 робочих днів на рік та надається працівникові  у зручний для нього час. Але слід враховувати те, що згідно з ч. 1 ст. 5 Закону  України від 15.11.96 р. №504/96-ВР «Про відпустки» (далі – Закон №504/96-ВР) тривалість відпусток, у тому числі визначених іншими законами, розраховується виключно в календарних днях.

Отже, тривалість такої відпустки в календарних днях становить 16 календарних днів. Ця відпустка є гарантованою державою пільгою, а тому роботодавець зобов’язаний забезпечити це право працівника впродовж року.

Тобто, прийнятий на роботу працівник, який належить до категорії 1 або 2 осіб, що постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, має право отримати додаткову відпустку із збереженням заробітної плати строком на   16 календарних днів навіть у перший місяць роботи. Крім того, однією з особливостей цього виду відпусток є те, що вони повинні бути використані протягом календарного року. Перенесення цих відпусток на інший рік чинним законодавством не передбачено. Тривалість такої відпусти не збільшується на кількість святкових та неробочих днів, що припадають на їх час. Законом №504/96-ВР не передбачено і перенесення на інший період або продовження додаткової відпустки, у разі тимчасової непрацездатності, засвідченої в установленому порядку, під час такої відпустки.

Джерело: Держпраці у Полтавській області

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»