• Посилання скопійовано

Хто з роботодавців та як може отримати компенсацію за працевлаштування переселенців: роз'яснює Мінцифри

​​Мінцифри навело відповіді на найпоширеніші питання щодо отримання компенсації роботодавцями у 6500 грн за працевлаштування ВПО. Зокрема, для отримання суми компенсації за другий місяць потрібно буде подати окрему заяву

Хто з роботодавців та як може отримати компенсацію за працевлаштування переселенців: роз'яснює Мінцифри
Минулого тижня Дія запустила послугу на порталі Дія — Компенсація за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб. Про це ми писали тут. Про затвердження порядку щодо цієї компенсації ми розповідали ось тут.
Але звісно у роботодавців виникають запитання щодо практичного користування послугою. Перші відповіді на них дивиться далі. 
 
Хто може подати заяву?
Тільки роботодавці, що працевлаштували внутрішньо переміщену особу із заробітною платою не менше від мінімальної (6500 грн), перебувають на обліку як платники єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, подали податкову звітність за 4 квартал 2021 або весь 2021 рік та не є неприбутковою організацією.
 
Протягом якого часу я буду отримувати компенсацію?
Загальна тривалість надання компенсації витрат не може перевищувати два місяці з дня працевлаштування особи.
 
Чи потрібно повторно подавати заяву на отримання компенсації за 2-й місяць? 
Так, потрібно.
 
Ця послуга пов’язана з єПідтримкою?
Послуга з компенсації працевлаштування ВПО призначена для компенсації роботодавцю витрат на оплату праці за кожну працевлаштовану особу, яка є внутрішньо переміщеною внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні.
Натомість послуга єПідтримка-6500 була створена для одноразової підтримки підприємців та найманих працівників з областей, де велися бойові дії.

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»