• Посилання скопійовано

Оновлено Довідник кваліфікаційних характеристик професій

МОЗ затвердило зміни до Довідника кваліфікаційних характеристик професій працівників. Докладніше про це далі

Оновлено Довідник кваліфікаційних характеристик професій

Урядовий портал повідомляє, що внесено зміни до Довідника кваліфікаційних характеристик професій працівників, які затверджені у частині кваліфікаційних характеристик керівників закладів охорони здоров’я, професіоналів та фахівців фармацевтичних спеціальностей, лікарів-алергологів. 

Ознайомитися із змінами можна на сайті міністерства у розділі  “Накази” від 06 червня № 958.

Вказаним наказом спрощені кваліфікаційні вимоги до керівників закладів охорони здоров’я. Відтепер на посаду керівника закладу охорони здоров’я може претендувати особа, яка у разі здобуття вищої освіти у галузі знань 22 «Охорона здоров’я» має спеціалізацію «Організація і управління охороною здоров'я», або вищу освіту другого (магістерського) рівня у галузі знань 07 «Управління та адміністрування», або 28 «Публічне управління та адміністрування», або 1501 «Державне управління».

Обов'язкова вимога щодо володіння державною мовою закріплена у кваліфікаційних вимогах до кваліфікаційних характеристик усіх посад.

Наказом також змінені кваліфікаційні вимоги до переліку посад фахівців, професіоналів та керівників, які мають освіту фармацевтичного спрямування. 

Діяльність фармацевта у теперішній час вийшла за рамки простого відпуску лікарських засобів, а поширюється на надання фармацевтичної допомоги, проведення діагностичних процедур, пропагування здорового способу життя, консультації інших спеціалістів сфери охорони здоров’я та інше. 

Також на пропозицію групи експертів МОЗ України за напрямом «Алергологія, дерматологія та імунологія» внесено зміни до кваліфікаційних характеристик лікаря-алерголога та лікаря-алерголога дитячого. Оновлені вимоги відповідають сучасним стандартам надання медичної допомоги хворим на алергічні захворювання.

Нагадаємо, що довідник кваліфікаційних характеристик професій працівників – це систематизований за видами економічної діяльності збірник описів видів трудової діяльності в Україні для використання кваліфікаційних характеристик професій працівників в установах та організаціях. Він визначає перелік основних робіт, які властиві тій або іншій посаді, та визначає кваліфікаційні вимоги щодо певних посад. 

***

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»