• Посилання скопійовано

Військовозобов'язані ФОПи та працівники зможуть виїжджати за кордон у відрядження

Уряд прийняв постанову, яка дозволить підприємцям виїжджати за кордон у робочі відрядження

Військовозобов'язані ФОПи та працівники зможуть виїжджати за кордон у відрядження

Мінцифри на своєму Телеграм-каналі розповіла, що для мобільності бізнесу в умовах воєнного стану з 1 вересня на порталі Дія  запускається єВідрядження. Сьогодні Уряд ухвалив постанову, яка дозволяє впровадити цю послугу в експериментальному форматі.

Нею зможуть скористатися фізичні особи-підприємці та юридичні особи, які:

  • подали податкову звітність;
  • не мають заборгованості з єдиного внеску на державне соціальне страхування;
  • середня заробітна плата в компанії становить не менше 20 тисяч гривень;
  • внесли гарантований платіж у розмірі 200 тисяч гривень;
  • кількість застрахованих осіб за останній місяць звітного кварталу має бути не менше 10 осіб.

Виїхати в робочу поїздку за кордон можна терміном до 7 днів. Отримати дозвіл на виїзд одночасно зможуть не більше 10% від кількості застрахованих осіб. Але при цьому не більше 10 людей із компанії одночасно.

Як розповів Я. Железняк, попередньо підприємець вноситиме 200 тис. грн застави на власний ескроу рахунок в Ощадбанку. Ці гроші йому повернуть після того, як особа, що була у відрядженні, повернеться до України.

У разі порушення умов відрядження заставу перерахують на потреби Міністерства оборони, а підприємство не зможе більше ніколи оформити нові дозволи на виїзд співробітників за кордон, а вже  чинні будуть скасовані.

Механізм “єВідрядження” цифровізовано - учасники подаватимуть заявки та отримають дозволи через портал “Дія”. Таким чином прискоримо процес та знімемо бюрократичні й корупційні ризики.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»