• Посилання скопійовано

Військовозобовʼязані ФОПи та працівники не зможуть скористатися єВідрядженням: підписання постанови відклали

Послуга єВідрядження мала запрацювати вже 1 вересня. Проте виїзд військовозобов'язаним українцям з України під заставу вирішили відкласти. Д. Шмигаль не підписав постанову

Військовозобовʼязані ФОПи та працівники не зможуть скористатися єВідрядженням: підписання постанови відклали

Нагадаємо, що ще 19 серпня Уряд на своєму засіданні затвердив постанову щодо послуги Євідрядження. Тоді Мінцифри розповіо, що цією послугою зможуть скористатися фізичні особи-підприємці та юридичні особи, які:

  • подали податкову звітність;
  • не мають заборгованості з єдиного внеску на державне соціальне страхування;
  • середня заробітна плата в компанії становить не менше 20 тисяч гривень;
  • внесли гарантований платіж у розмірі 200 тисяч гривень;
  • кількість застрахованих осіб за останній місяць звітного кварталу має бути не менше 10 осіб.

Виїхати в робочу поїздку за кордон можна було б терміном до 7 днів. Отримати дозвіл на виїзд одночасно зможуть не більше 10% від кількості застрахованих осіб. Але при цьому не більше 10 людей із компанії одночасно.При цьому попередньо ФОП або юрособа мали б вносити 200 тис. грн застави на власний ескроу рахунок в Ощадбанку. 

Досі тексту постанову не було оприлюднено на сайті КМУ.  І ось чому.

1 вересня Гетманцев у своєму Телеграм-каналі повідомив, що через критику українців та бізнесу умов та строку дії Євідрядження, Шмигаль вирішив не давати старт цієї послуги. Відповідну постанову КМУ він не став підписувати.

Тож станом на 1 вересня ніхто з військовозобовʼязаних ФОПів та працівників так й не може поїхати під час війни в закордонне відрядження. Чекаємо на появу нових правил та умов. 

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»