• Посилання скопійовано

КЗпП осучаснять до євростандарту: що запланував Комітет ВРУ?

Станом на сьогодні Комітет ВРУ з питань соцполітики визначено головним у опрацюванні 4 «євроінтеграційних» законопроєктів, а також 5 альтернативних проєктів законів до них. Про них – далі

КЗпП осучаснять до євростандарту: що запланував Комітет ВРУ?

На шляху до членства в ЄС Україна активно приводить нормативно-правові акти у різних сферах національного законодавства у відповідність до європейського стандарту. Розповідає сайт ВРУ.

Що стосується законодавства у соціальній політиці, то станом на сьогодні Комітет Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів було визначено головним у опрацюванні 4 «євроінтеграційних» законопроєктів, а також 5 альтернативних проєктів Законів до них, а саме:

  • проєкт Закону про колективні угоди та договори за реєстр. №7628 (надано порівняльну таблицю (друге читання), рекомендується зазначений законопроект прийняти у другому читанні та в цілому);
  • проєкт Закону про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прав осіб з інвалідністю на працю за реєстр. №5344-д (надано висновок Комітету про розгляд, рекомендується доопрацьований народними депутатами України – членами Комітету взяти за основу);
  • проєкт Закону про внесення змін до Кодексу законів про працю України щодо правонаступництва у трудових відносинах за реєстр. №8244 (надано висновок Комітету про розгляд, рекомендується, серед іншого, взяти за основу).
  • проєкт Закону про внесення змін до Кодексу законів про працю України щодо регулювання деяких питань трудових відносин за реєстр. № 5054-1 (надано висновок Комітету про розгляд, рекомендується взяти за основу).

Щодо законопроектів за №№ 5054,  № 5344,  № 5344-1, № 5344-2 та №5344-3 Комітетом надано висновок про їх відхилення.

«Євроінтеграційні» законопроєкти у соціальній політиці, які мають позитивний висновок Комітету, загалом стосуються адаптації українського трудового законодавства до законодавства Європейського Союзу.

Так, законопроект за реєстр. №7628 пропонує затвердити в Україні європейські традиції ведення соціального діалогу. У разі ухвалення відповідного Закону роль колективно-договірного регулювання трудових відносин в Україні буде підвищено, захист прав працівників і роботодавців - посилено. Налагодження співпраці сторін соціального діалогу позитивно вплине на розвиток виробничих, трудових і соціально-економічних відносин.

Що стосується законопроєкту за реєстр. №8244, то його ухвалення посилить правовий захист працівників у разі зміни власника підприємства або бізнесу. Зокрема, встановлюється обов’язок роботодавця подовжувати дію трудових договорів із працівниками у разі передачі власником бізнесу або його частин іншій особі.

Своєю чергою, проєкт Закону за реєстр. №5344-д (доопрацьований Комітетом), зокрема, передбачає розширення категорій підприємств, які можуть користуватися фінансовою підтримкою для забезпечення працевлаштування осіб з інвалідністю, а також розширює можливості для працевлаштування осіб з інвалідністю шляхом набуття будь-яким суб’єктом господарювання статусу підприємства трудової інтеграції за умови відповідності законодавчо визначеним критеріям. Серед новацій законопроєкту, на які варто звернути увагу, - обов’язкове включення до механізму працевлаштування осіб з інвалідністю соціальних послуг (соціального супроводу на робочому місці, персонального асистента, перекладу жестовою мовою тощо), а також залучення до процесу сприяння зайнятості та працевлаштуванню приватних агенцій працевлаштування.

Положення законопроєкту за реєстр. №5054-1 передбачають закріплення на законодавчому рівні визначення ознак трудових відносини, посилення соціальних гарантій для осіб, які виконують трудову функцію за цивільно-правовими договорами. Посилюються також гарантії працевлаштування для особи, яку було звільнено у зв’язку з ліквідацією підприємства.

Комітет провадить активну роботу над осучасненням Кодексу законів про працю України, ухваленого ще у 1971 році, адаптуючи законодавство про працю до потреб оновленої соціально-економічної системи в Україні та  узгоджуючи його з нормами міжнародного права.

Джерело: Верховна Рада України

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»