• Посилання скопійовано

Як ВРУ планує оновити трудове законодавство?

За словами Третьякової, одним із завдань ВРУ є запровадження нових видів трудових відносин та розбудува особливих алгоритмів їх регулювання. Cеред ідей, що обговорюються, - сприяння держави у створенні майданчиків для надавачів та отримувачів послуг

Як ВРУ планує оновити трудове законодавство?

В Україні стрімко зростає попит на інтелектуальні та «крафтові» продукти. Враховуючи особливості розвитку суспільно-трудових відносин, а також необхідність адаптувати законодавство України у сфері праці до вимог Європейського Союзу, Верховна Рада України продовжить оновлення Кодексу законів про працю України (далі - КЗпП) у 2023 році. 

Одне із завдань парламенту - запровадити нові види трудових відносин та розбудувати особливі алгоритми їх регулювання.

Cеред ідей, що обговорюються, - сприяння держави у створенні майданчиків для надавачів та отримувачів послуг, що може значно скоротити рівень безробіття в Україні, зокрема, в період повоєнного відновлення. 

Йдеться про новий для України тип трудових відносин - платформну зайнятість.  

Платформна зайнятість передбачає надання інтернет-сервісами та майданчиками можливості роботодавцю розмістити запит на виконання того чи іншого завдання, а безпосередньому виконавцю послуг - виконати ці завдання відповідно до власних компетенцій. Через інтернет-майданчики люди зможуть знаходити роботу, створювати колективи, виконувати проекти. Такий тип зайнятості стає нині одним із перспективних напрямів розвитку ринку праці у світі.

За даними Бюро статистики праці США, 90% нових робочих місць в Америці створила саме платформна економіка. У КНР ця економіка забезпечує третину приросту робочих місць.

Про розвиток платформної економіки, оновлення законодавства України відповідно до динамічних трудових відносин у державі, зниження впливу профспілок на суспільно-економічні процеси, епоху боротьби компетенцій на ринку праці - в інтерв’ю Голови Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галини Третьякової.

Джерело: Верховна Рада України

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»