• Посилання скопійовано

Увага! Затверджено критерії для визначення критично важливих сільгосппідприємств

Мінагрополітики затвердило критерії з визначення підприємств, які мають важливе значення для національної економіки в галузі сільського господарства в особливий період

Увага! Затверджено критерії для визначення критично важливих сільгосппідприємств

Шановні аграрії! Міністерство аграрної політики України доводить до вашого відома Критерії з визначення підприємств, які мають важливе значення для національної економіки в галузі сільського господарства в особливий період. 

Ці критерії затверджено наказом Мінагрополітики від 21.02.2023 №223 про «Критерії з визначення підприємств, установ та організацій, які мають важливе значення для національної економіки в галузі сільського господарства в особливий період» (зі змінами, внесеними наказом Мінагрополітики від 23.02.2023 №242). 

Визначення підприємств, які мають важливе значення для національної економіки в галузі сільського господарства в особливий період, здійснюються за такими критеріями:

  1. підприємства, які обробляють  землі  с/г призначення  на площі не менше 1000 га або мають застрахованих працівників не менше 50 осіб; 
  2. підприємства, основним видом діяльності станом на 1 січня 2022 року є КВЕД, який зазначено у наказі Мінагрополітики від 21.02.2023 №223. 

Підставою для прийняття рішення про визначення підприємства, яке має важливе значення в галузі сільського господарства національної економіки в особливий період, є відповідність двом критеріям, наприклад: 

  • підприємство має не менше 1000 га оброблюваних с/г угідь, і відповідність до КВЕДів, визначених наказом Мінагрополітики від 21.02.2023 №223 (зі змінами, внесеними наказом Мінагрополітики від 23.02.2023 №242); 
  • підприємство має не менше 50 застрахованих працюючих осіб, і відповідність до КВЕДів, визначених наказом Мінагрополітики від 21.02.2023 №223 (із змінами, внесеними наказом Мінагрополітики від 23.02.2023 №242).

Наразі підприємства, що обробляють понад 1000 га, можуть подавати заявки на визначення підприємства критично важливим через ДАР, інші підприємства подають заявки на визначення підприємства критично важливим в установленому порядку. 

Докладніше на сайті Мінагрополітики.

***

Читайте також:

Джерело: Прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»