• Посилання скопійовано

ДПС та Держпраці продовжують моніторити роботодавців для виявлення неоформлених працівників

ДПС та Держпраці співпрацюють у напрямі забезпечення оформлення роботодавцями трудових відносин. Під час моніторингу ідентифікуються роботодавці з високим ризиком використання незадекларованої праці

ДПС та Держпраці продовжують моніторити роботодавців для виявлення неоформлених працівників

В умовах війни держава всі свої можливості спрямовує на забезпечення обороноздатності країни, боєздатності Збройних сил України та соціальний захист наших громадян. Для цього необхідна підтримка кожного громадянина у вигляді сплачених податків та єдиного внеску на загальнообовʼязкове державне соціальне страхування (далі – єдиний внесок) за кожного працівника.

Державна податкова служба України та Державна служба України з питань праці об’єднали свої зусилля задля забезпечення оформлення трудових відносин роботодавців із працівниками, сплати податків та єдиного внеску. З цією метою постійно здійснюється моніторинг кількості найманих працівників та відповідність їхньої кількості обсягам господарської діяльності.

Під час моніторингу ідентифікуються роботодавці, які мають високий ризик використання незадекларованої праці.

Звертаємо увагу, що відповідальність за використання праці одного неоформленого працівника може становити до 201 тис. гривень. А це більше суми заробітної плати працівника на рівні мінімальної (6700 грн) зі сплатою всіх податків та зборів за 2 роки праці.

На початок 2022 року близько 3 млн працівників працювали без оформлення трудових відносин. За умови виплати заробітної плати хоча б на рівні мінімальної – це майже 100 млрд гривень податків та зборів на рік, які можуть бути спрямовані на захист нашої держави.

Пам’ятайте! Україна бореться з окупантами не лише зброєю, а й своєю працею, яка має бути задекларованою!

Той, хто не платить податки, – не підтримує наших захисників!

У разі виникнення питань про те, як правильно оформити працівника на роботу чи з інших питань щодо трудових відносин, можна:

 

залишити запит на консультативну підтримку за посиланням: 

або за допомогою сервісу онлайн-консультування «інтерактивний інспектор».

Джерело: ДПСУ

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»