• Посилання скопійовано

Як визначатимуть важливі підприємства для бронювання військових: критерії від Мінфіну

Мінфін затвердив критерії, за якими міністерство визначатиме підприємства, установи й організації, які мають важливе значення для національної економіки. Критерії почали діяти з 7 квітня

Як визначатимуть важливі підприємства для бронювання військових: критерії від Мінфіну

Мінфін наказом від 16.03.2023 р. №137 (зареєстрований у Мін'юсті 23.03.2023 р. за №491/39547) затвердив Критерії, за якими Міністерство фінансів України визначає підприємства, установи й організації, які мають важливе значення для національної економіки.

Так, підприємства, установи, організації визначатимуться такими, що мають важливе значення для галузей національної економіки, якщо вони відповідатимуть хоча б одному з таких критеріїв:

  • здійснення відповідно до законів реалізації державної політики, за формування якої відповідає Мінфін;
  • здійснення діяльності у сфері бухгалтерського обліку та аудиту, у якій формування та реалізацію державної політики забезпечує Мінфін;
  • виконання робіт та надання послуг для Мінфіну на підставі договорів (угод, меморандумів, контрактів), укладених на строк не менше шести місяців;
  • надання послуг, які забезпечують потреби підприємств, установ, організацій, які перебувають у сфері управління Мінфіну або щодо яких Мінфін здійснює функції з управління корпоративними правами, що належать державі у їхніх статутних капіталах, чи здійснює контроль за їхньою діяльністю, у разі якщо відсутність таких послуг призведе до порушення стабільного функціонування таких підприємств, установ, організацій;
  • перебування у сфері управління Мінфіну або Мінфін здійснює функції з управління корпоративними правами, що належать державі у їхніх статутних капіталах, чи здійснює контроль за їхньою діяльністю.

 Цей наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування. 7 квітня Наказ №137 було опубліковано в «Офіційному віснику». Відповідно критерії почали діяти з цієї дати.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»