• Посилання скопійовано

Як отримати довідки ОК-5 та ОК-7: покрокова інструкція

ПФУ розробив та розмістив на власному сайті покрокову інструкцію отримання довідок ОК-5 чи ОК-7 через свій вебпортал послуг. Але отримати довідки ОК-5 та ОК-7 можна також безпосередньо у будь-якому сервісному центрі ПФУ

Як отримати довідки ОК-5 та ОК-7: покрокова інструкція

Часто застраховані особи звертаються до органів Пенсійного фонду України за отриманням довідок ОК-5 та ОК-7. Розповідає ПФУ.

У цих довідках містяться індивідуальні відомості про застраховану особу з реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування. 

Отримати довідки ОК-5 та ОК-7 можна кількома способами: безпосередньо у будь-якому сервісному центрі Пенсійного фонду України, пред’явивши паспорт та довідку про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків (ідентифікаційний код), або онлайн — на порталі ДІЯ чи у мобільному застосунку ДІЯ або через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України, або у мобільному застосунку «Пенсійний фонд».

Пропонуємо покрокову інструкцію: «Як отримати довідки ОК-5 чи ОК-7 через вебпортал Фонду».

  1. Зайдіть на вебпортал електронних послуг Фонду (https://portal.pfu.gov.ua). Натисніть «Вхід» та авторизуйтесь у будь-який зручний для вас спосіб (за допомогою кваліфікованого електронного підпису або логіну та паролю, або системи ID.GOV.UA, або Дія.Підпис).

 

Novyj proekt 1 1024x502

     

2. У меню зліва, у розділі «Комунікації з ПФУ», оберіть пункт «Запит на отримання електронних документів».

Novyj proekt2 1

 

3. У полі «Тип звернення» оберіть «Довідка ОК-5» або «Довідка ОК-7» (загальні дані вже будуть заповнені системою).

 

Novyj proekt3 1024x573

 

4. Надайте згоду на передачу та обробку своїх персональних даних та натисніть «Відправити до ПФУ».

 

Novyj proekt4 1024x572

 

5. Перевірте наявність сформованої довідки в розділі «Мої звернення»до якого документ після формування надійде автоматично протягом кількох хвилин.

 

Novyj proekt5 1024x565

 

  1. За бажання завантажте довідку на зйомний носій чи на власний цифровий пристрій.

 

ok5 ok7 885x1024

***

Читайте такожДовідки ОК-5 та ОК-7: коли та як їх отримати?

Джерело: Пенсійний фонд України

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»