• Посилання скопійовано

Хвороба під час підвищення кваліфікації: чи будуть лікарняні?

На період проходження курсів підвищення кваліфікації працівника увільняють від роботи. Тому працівнику за дні хвороби, які збіглися з періодом проходження такий курсів, лікарняні не надають

Хвороба під час підвищення кваліфікації: чи будуть лікарняні?

ПФУ у листі від 25.04.2023 р. № 2800-030401-8/22536 надав роз’яснення щодо надання лікарняних за час проходження працівником курсів підвищення кваліфікації.

У листі вказано, що ст. 122 КЗпП визначено, що при направленні працівників для підвищення кваліфікації з відривом від виробництва за ними зберігається місце роботи (посада) і проводяться виплати, передбачені законодавством.

У постанові КМУ  від 28.06.1997 р. № 695 також установлено, що для працівників, які направляються для підвищення кваліфікації, підготовки, перепідготовки і навчання інших професій з відривом від виробництва, гарантуються мінімальні державні гарантії, зокрема збереження середньої заробітної плати за основним місцем роботи за час навчання.

На підставі цих нюансів фахівці ПФУ підкреслили, що на період проходження курсів підвищення кваліфікації працівника увільняють від роботи на період навчання. Тому працівнику за дні хвороби, які збіглися з періодом проходження такий курсів, допомогу по тимчасовій непрацездатності не надають, оскільки за період навчання передбачено збереження середньої зарплати.

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»