• Посилання скопійовано

В Україні планують запровадити норми для бронювання ФОПів та гіг-спеціалістів

У Мінекономіки обговорюють можливості, як зробити ФОПів і гіг-спеціалістів доступними для бронювання від мобілізації. Про це повідомив Сергій Сметанко, директор департаменту економбезпеки і оборони Мінекономіки

В Україні планують запровадити норми для бронювання ФОПів та гіг-спеціалістів

У Міністерстві економіки обговорюють можливості, як зробити ФОПів і гіг-спеціалістів доступними для бронювання від мобілізації. Про це під час IT Ukraine Legal Conference повідомив Сергій Сметанко, директор департаменту економіки безпеки і оборони Мінекономіки. Розповідає сайт DUO.

«Кожна галузь — унікальна, але ІТ-галузь — одна із найпотужніших і найважливіших в Україні. Ми розуміємо, що ФОПи — це основна форма працевлаштування в ІТ. Знаємо, що є і гіг-спеціалісти. На жаль, зараз всі вони випали із системи.

У законі чітко написано, що можуть бронюватися лише підприємства, установи й організації. Ми працюємо над цим питанням, думаємо про відповідні зміни до закону. Вже є певні напрацювання, але поки що на робочому рівні», — розповів Сергій Сметанко.

Він додав, що минулоріч багато заявок повертали компаніям через недостатнє обґрунтування. Нині процедуру прописано чіткіше й зрозуміліше, а підприємству достатньо підпадати під три критерії, щоб вважатися критично важливим.

Нагадаємо, у лютому заступник міністра економіки Ігор Фоменко повідомив, що айтівці-ФОПи та гіг-контактори можуть також претендувати на бронювання від мобілізації. Однак Олександр Борняков із Мінцифри пізніше спростував цю заяву.

Джерело: DOU

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»