• Посилання скопійовано

Проведення атестації робочих місць за умовами праці скасували на час війни: діє постанова

Уряд затвердив постанову щодо надання можливості перенесення чергової атестації, строк проведення якої настав під час війни. Вона може бути проведена протягом шести місяців з дня припинення чи скасування воєнного стану. Постанова почала діяти з 6 липня

Проведення атестації робочих місць за умовами праці скасували на час війни: діє постанова

За загальними правилами, атестація може проводитись (і є обов'язковою для робочих місць із наявними шкідливими виробничими факторами).

Підприємством має бути проведена атестація робочих місць на тих робочих місцях, де триває виробничий процес за типових виробничих умов.

Але під час воєнного стану на деяких підприємствах неможливо своєчасно провести атестацію робочих місць за умовами праці, що позбавляє працівників права на отримання пільг та компенсацій, а також зарахування стажу, який дає право на пенсію за віком на пільгових умовах.

І тільки 30 червня КМУ вирішив цю проблему. Про це повідомив Тарас Мельничук. З текстом постанови №660 можна ознаоймитися тут.

За постановою №666 надано можливість перенесення проведення чергової атестації, а саме - строк проведення якої настав у період дії воєнного стану. Її норми діють з 6 липня через офіційне опублікування в "Урядовому курʼєрі"

За рішенням роботодавця, погодженим із профспілкою, вона може бути проведена протягом шести місяців з дня припинення чи скасування воєнного стану в Україні. 

Результати атестації, проведеної до запровадження воєнного стану в Україні, діятимуть та використовутимуться у період дії воєнного стану та протягом шести місяців з дня його припинення чи скасування.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»