• Посилання скопійовано

В Україні може стати на одне свято більше: новий законопроєкт

Законопроєктом №10152 пропонується внести зміни до статті 73 КЗпП, доповнивши перелік святкових днів. В останню неділю вересня запропоновано відзначати День подяки Богові

В Україні може стати на одне свято більше: новий законопроєкт

16 жовтня 2023 року у ВРУ зареєстровано законопроєкт №10152 "Про внесення змін до статті 73 Кодексу законів про працю України щодо встановлення святкового дня – День подяки Богові".

Законопроєктом пропонується внести зміни до ст. 73 КЗпП, доповнивши перелік святкових днів Днем подяки Богові (в останню неділю вересня). Цей день відповідно до проєкту Закону буде неробочим.

Вибір цього дня у році для святкування Дня подяки Богові пояснюється традиційним для українського народу звичаєм збиратися разом після збору врожаю та дякувати Богові за родючість землі, зібраний з полів хліб та добробут кожної родини. "У цей день кожний матиме особливу нагоду звернутися до Всевишнього з молитвою про очищення від гріхів і духовне зцілення, з подякою про добробут і добрі врожаї у нашій країні, з проханням про збереження миру, єдності та незалежності нашої держави", - йдеться у пояснювальній записці.

У разі прийняття цей Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»