• Посилання скопійовано

Нові правила бронювання працівників: які варіанти обговорюють у Верховній Раді?

За словами голови Комітету ВРУ з бюджету, за новою політикою бронювання пропонується перенести прийняття рішення щодо списку заброньованих осіб на підприємстві з держави - на керівника

Нові правила бронювання працівників: які варіанти обговорюють у Верховній Раді?

Голова Комітету з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха розповідає, що довкола пропонованої концепції бронювання шляхом сплати збільшеного фіксованого військового збору за працівника останні кілька днів розгорілося багато дискусій. Є справедливі зауваження і пропозиції, а є відверта брехня і маніпуляція.

Нижче – чотири найбільш поширених аргументи проти і контраргументи за цю модель. Отже:

 

1. Бронювання породжує «війну для бідних», бо не у всіх є гроші, щоб його оплатити.

На жаль, цим наративом дуже легко викликати емоцію і наводити його як аргумент проти, але він не пропонує вирішення жодного питання, лише популізм і подальше розшарування суспільства.

Ми всі зацікавлені в перемозі, яку наблизить оптимальний баланс фронту і тилу. Тому і потрібно запропонувати інструменти, які збалансують сили оборони і їх матеріально-фінансове забезпечення, при цьому – не зірвавши мобілізацію.

Ця модель, насправді, пропонує вдосконалення системи мобілізації всіх ресурсів – як людських, так і матеріально-фінансових, та адаптування цієї мобілізації на сучасний лад.

 

2. Корупційні ризики, які виникають у звʼязку з тим, що ви дасте легальний спосіб «відкупитись».

Наша модель пропонує збільшити фінансову участь бізнесу в підтримці українського війська. І саме щоб уникнути корупції, як раз і пропонуємо перенести прийняття рішення щодо списку заброньованих осіб на підприємстві з держави – на керівника. Це має стати відповідальністю власника перед колективом. Тобто і колективу, і керівництву потрібно буде знайти баланс і сформувати цей список таким чином, щоб колектив погодився увійти до цього списку, бо ми говоримо про бронювання до 50% військовозобовʼязаних.

Щодо створення нової ТОВ для маніпуляцій із бронюванням кого завгодно за гроші – то тут нагадаю, що на 5 заброньованих треба 5 незаброньованих, бо, знову ж таки, – ліміт 50% від військовозобовʼязаних. Як ви розумієте, «ділкам» або «зайцям» буде дуже проблематично знайти охочих прикрити їх і стати для їх броні фактично «донорами», які гарантовано залишаться без броні.

 

3. Платне бронювання призведе до інфляції.

Насправді, інфляційні ризики зменшаться.

По-перше, збільшення військового збору за заброньовану особу – це добровільний податок, і держава отримує ті кошти, які не критичними для бізнесу, а отже, можуть піти як на заощадження, так і на вивід капіталу, тобто кошти, які б не факт, що працювали в українській економіці.

По-друге, замість того щоб бізнес тримав такі кошти на рахунках чи конвертував у валюту, держава компенсує державний дефіцит, який, як ви розумієте, і є основним джерелом інфляції.

 

4. Бронювання – лише в інтересах цивільних.

Ця ідея – набагато ширша за бронювання, але журналісти чомусь про це не сказали.

Збільшення фінансування підприємцями армії у нашій пропозиції передбачає не тільки покриття грошового забезпечення військовим. Ця модель дозволить закласти фундамент ще і політики майбутнього військових у суспільстві, як основу для діючої і наступної еліти нашої держави, за рахунок розширеної участі підприємців у фінансуванні війська і акумульованих сум.

Пропонована модель навіть після мобілізації здатна підтримувати фінансування матеріальних благ для військових і їх родин, але, крім цього, ми би говорили, наприклад, і про трудові гарантії – у вигляді гарантованого працевлаштування військових у державних установах всіх рівнів.

Нині всі ці пропозиції на етапі обговорення і узгодження.

***

Читайте також: Уряд вніс до ВРУ оновлений законопроєкт щодо мобілізації: подробиці

Джерело: Верховна Рада України

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»