• Посилання скопійовано

Федерація профспілок звернулася до Омбудсмена щодо ситуації з відомостями про участь у профспілках

За позицією Федерації профспілок, органи ПФУ не дотримуються законодавства про захист персональних даних при витребуванні у страхувальників відомостей про участь застрахованих осіб у профспілках відповідно до законодавства

Федерація профспілок звернулася до Омбудсмена щодо ситуації з відомостями про участь у профспілках

Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий оскаржив до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Дмитра Лубінця відповідь Представника Уповноваженого з інформаційних питань.

1 грудня 2023 року Федерація професійних спілок України звернулась до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини з проханням вжити заходів парламентського контролю за додержанням органами Пенсійного фонду України законодавства про захист персональних даних при витребуванні у страхувальників відомостей про участь застрахованих осіб у профспілках.

Листом Представника Уповноваженого з інформаційних питань від 02.02.2024 ФПУ повідомлено про інформацію, отриману від Пенсійного фонду без розгляду звернення ФПУ по суті порушених питань.

Зокрема, не надано оцінки правових позицій ФПУ та Пенсійного фонду з порушеного питання та залишені поза увагою певні норми, які підлягають застосуванню до спірних правовідносин та якими обґрунтовуються вимоги ФПУ, не повідомлено про прийняте рішення за результатами розгляду звернення: чи визнано воно не обґрунтованим або про заходи, вжиті для припинення неправомірних дій.

З вищенаведеного випливає, що звернення ФПУ не було розглянуто відповідно до законодавства.

Виходячи із вказаного, Голова ФПУ 13 лютого 2024 року звернувся до Омбудсмена, запропонувавши розглянути звернення ФПУ стосовно недодержання органами Пенсійного фонду України законодавства про захист персональних даних при витребуванні у страхувальників відомостей про участь застрахованих осіб у профспілках відповідно до законодавства, повідомивши про прийняте рішення.

***

Читайте також: ПФУ вимагає інформувати про членство працівників у профспілках: правомірно чи ні?

Джерело: Федерація профспілок України

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»