• Посилання скопійовано

Як діяти на виробництві під час оповіщення повітряної тривоги?

Під час сигналу оповіщення повітряної тривоги всім працівникам та відвідувачам слід залишати виробничі приміщення та проходити до найближчого укриття. Відповідний наказ має бути затверджено на підприємстві

Як діяти на виробництві під час оповіщення повітряної тривоги?

Управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області інформує керівників підприємств, установ, організацій  щодо організації безпеки працівників при виконанні ними своїх трудових обов’язків під час оповіщення повітряної тривоги.

Керівник має видати  наказ «Про дії працівників та відвідувачів під час сигналу оповіщення повітряної тривоги», в якому затвердити алгоритм дій працівників та відвідувачів.

У ньому має бути прописано: «Під час сигналу оповіщення повітряної тривоги всім працівникам та відвідувачам залишити виробничі приміщення та пройти до найближчого укриття». У наказі обов’язково слід вказати адреси найближчого бомбосховища та розробити схему маршруту.

Із текстом Наказу, схемою маршруту до укриття та повідомленням про негативні наслідки для життя та здоров’я у разі його невиконання ознайомити під підпис всіх працівників.

Цю інформацію, як діяти,  рекомендується розмістити на видному місці для відвідувачів, які можуть перебувати на той час на підприємстві, в установі, організації.

Нагадуємо, що  роботодавець несе відповідальність за дії або бездіяльність, які призводять до настання нещасних випадків на виробництві згідно чинного законодавства.

Водночас працівник зобов’язаний дбати про особисту безпеку і здоров’я під час виробничого процесу.

***

Читайте також:

Джерело: Державна служба з питань праці

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»